Energetsko samooskrbna hiša

Sončna elektrarna za samooskrbo predstavlja lasten brezplačen vir energije. Sistem pokrije domačo potrebo po električni energiji. Sončne elektrarne in sončne celice za vašo sončno prihodnost. Dostopna cena. Dolga življenjska doba. Velik prihranek na stroških energije.

The Beginner's Guide to Home Solar Panels - NRG Clean Power

HIŠA NA KLJUČ S SONČNO ELEKTRARNO NAMESTO TOPLOTNE ČRPALKE ZA ISTO CENO​

Ljubljana je v letu 2016 postala zelena prestolnica Evrope, tako je posledično prišlo do večjega zanimanja za gradnjo samooskrbnih hiš. Te so okolju prijazne ter zmanjšujejo škodljive izpuste v okolje. Energijsko samooskrbna hiša poskrbi sama za vso potrebno energijo z izkoriščanjem sončne energije. Sončno energijo tako lahko shranimo in uporabimo pozimi. Sončna elektrarna tako predstavlja eno bolj racionalnih pridobitev, v kolikor si gospodinjstvo želi izboljšati družinski proračun. Z izgradnjo sončne elektrarne vso potrebno električno energijo proizvedemo sami ter postanemo povsem neodvisni od dviga cen električne energije. Glede na trend rasti cen v zadnjih desetih letih in trenutnih napovedi, je pričakovati, da bo cena električne energije rastla. Sončna elektrarna nam lahko zagotovi dovolj električne energije, da z njo oskrbujemo celotne potrebe hiše.

Samooskrbne hiše - hiša na ključ s SONČNO ELEKTRARNO namesto TOPLOTNE ČRPALKE za ISTO CENO!

Toplotne črpalke se uporabljajo za ogrevanje bivalnih prostorov in sanitarne vode. Nizkoenergijske in pasivne hiše so se v današnjih časih izpolnile do te mere, da je za njihovo ogrevanje dovolj toplotna črpalka. Pri nas pa imamo za vas boljšo rešitev, ker je sončna energija eden najpomembnejših obnovljivih virov. Z našo gradnjo bi tako s pomočjo fotovoltaike pripomogli k trajnostni oskrbi z električno energijo in s tem ne obremenjevali okolja, kar pa je tudi ekološko in energetsko učinkovito.

Fotovoltaika je tako pretvarjanje sončne energije v električno. Fotovoltaični sistem ne uporablja direktne energije, saj bi naj deloval tudi ob razpršitvi svetlobe. Fotovoltaični moduli tako proizvajajo enosmerni električni tok, ki se pretvori v izmenični tok, uporaben v gospodinjstvih.

Misel na oskrbo oziroma samooskrbo vsebuje vsa področja našega bivanja, mi se bomo omejili na energijo v stavbah. Po navadi tega na trgu ne zasledimo, pojavljajo pa se samoumevna hiša (po možnosti pasivna) s toplotno črpalko.

Brez velikih naprav in razvejenega centralnega omrežja, zanesljive oskrbe z energijo naj ne bi mogli zagotoviti. Prihaja lahko tudi do gradnje neustreznega distribucijskega omrežja, saj lahko kvarijo videz naravne okolje ter naseljena območja in obremenjujejo s sevanjem in lahko prihaja tudi do velikih stroškov.

Samozadostna hiša tako ne potrebuje zunanjih virov energije.

Samooskrbne hiše bi naj bile brez ene ali več javnih dobrin-niso priklopljene na najmanj eno javno komunalno omrežje/sistem. Hiša si primanjkljaj te javne dobrine nadomesti s pomočjo sodobnih konceptov.Luxury Villa With Solar Panels Stock Photo - Download Image Now - Solar  Panel, House, Solar Energy - iStock

Takšna hiša je uporabna in udobna, tudi ko zmanjka električne energije za več dni. Tako lahko ustvarimo dom, ki bo vedno udoben za bivanje, vedno imel dovolj toplote za ogrevanje, za sanitarno vodo in za kuhanje, kar pa je več kot dovolj za doseganje visokega samozadostnega standarda.

ENERGETSKA SAMOOSKRBNA HIŠA JE: TAKO ENERGIJSKO UČINKOVITA IN OMOGOČA FINANČNI PRIHRANEK (NA DOLGI ROK); SMOTRNA ZARADI NENEHNE PODRAŽITVE ENERGENTOV; NEVTRALNA IN PRIJAZNA DO OKOLJA, SAJ IZKORIŠČA OVE; OMOGOČA OSEBNO VARNOST IN NEODVISNOST.

Zato v našem podjetju Inpro 22 d.o.o. ponujamo energetsko samooskrbne hiše, ki zagotavljajo samozadostnost za osnovni bivalni komfort.

Zakaj izbrati INPRO 22 za gradnjo hiše na ključ?

Hiša na ključ postaja v današnjem času vse bolj priljubljena tema. Izraz hiša na ključ pomeni, da je hiša zgrajena do 5. gradbene faze oziroma je pripravljena za takojšnjo vselitev.
Mnogi se sprašujejo, ali se finančno in časovno bolj izplača graditi v lastni režiji, kupiti stanovanje ali kupiti hišo na ključ.
Pri nakupu nepremičnine so najpomembnejši faktorji cena, lokacija, izgled, funkcionalnost in še nekateri drugi. Novogradnja v lastni režiji vsekakor ponuja določene prednosti, vendar pa je gradnja hiše lahko časovno in organizacijsko zelo zahtevna in jo zato mnogi raje prepustijo strokovnjakom. Večini se pri načrtovanju nakupa hiše na ključ, po glavi porajajo vprašanja, ali je nakup hiše na ključ sploh smiseln, kakšni so stroški in predvsem, koliko časa bodo morali sami vložiti v celoten projekt.

Časovni vidik gradnje hiše

Young couple dreaming of new house in real state • PortSide Builders

Ko se odločimo za gradnjo hiše ter si v glavi že natančno ustvarimo predstavo, kakšno hišo bi imeli, želimo čimprej začeti z gradnjo svojega sanjskega domovanja. Vendar pa pot od naše predstave, kako bo naše domovanje izgledalo ter do začetka gradnje ni tako preprosta in hitra, saj je potrebno poleg nakupa zemljišča, če slednje že ni v naši lasti, pridobiti tudi gradbeno dovoljenje.

Postopek za pridobivanje gradbenega dovoljenja je lahko končan že v parih mesecih, lahko pa traja eno leto ali celo dlje. Trajanje postopka je odvisno od pridobivanja ustreznih soglasij ter nato preučevanja dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja na upravni enoti.

NAMERAVATE GRADITI HIŠO, A ŠE NE VESTE KJE IN ŠE NIMATE ZEMLJIŠČA, NA KATEREM BI GRADILI?

PRI NAS DOBITE VSE - PROJEKTIRANJE IN IZVEDBO HIŠE NA KLJUČ Z ZEMLJIŠČEM!

Podjetje Inpro 22 je v svoj spekter dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo dodalo še projektiranje in izvedbo hiše na ključ z zemljiščem. 

Slednje pomeni, da si najprej izberete zemljišče (spletna stran - hiše na ključ z zemljišči), na katerem bi želeli graditi hišo, nato pa iz naše ponudbe hiš na ključ izberete še hišo, ki bi jo želeli imeti. Če v naši ponudbi ne najdete hiše, ki vam je všeč, si jo boste pa zagotovo lahko izbrali v široki ponudbi hiš podjetja Archon. Takšna izbira je idealna, če nimate v lasti zemljišča, na katerem bi gradili, hkrati pa tudi nimate časa za samo iskanje zemljišča.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke!

Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?